Åh alla dessa oemotståndliga lockrop!

Väldigt tidigt efter att mitt förhållande avslutats satte två av mig närstående personer ut mig på dejtingsighten Tinder.

Jag protesterade inte bara med högljudda rop och invektiv utan också rent fysiskt medelst fasthållande. Det hjälpte inte. Dessa två unga människor med framtiden för sig fann ett stort nöje i tilltaget.  Jag sa att där finns bara snuskgubbar och knäppskallar. Men de talade om för mig att väldigt många möts via dejtingsighter och att det inte alls är suspekt som det var för inte så länge sedan. Dessutom är det ett roligt sätt att träffa folk på.

Jag var tvungen att lära mig hur det går till. Man svajpar bort dem man inte tilltalas av. Så där satt jag och svajpade i full fart men den ena med framtiden framför sig hejdade mig och sa att jag måste titta noga på dem. Så jag började titta noga. Ok, jag gillade några stycken för syns skull och det plingade till av matchningar och de unga tu dikterade vad jag skulle skriva och hur jag skulle svara och komma ihåg att fråga något tillbaka och vara noga med att se om DE frågar tillbaka. Jag tänkte ” så fort ni går ska jag radera mitt konto”

När de gick hade jag blivit nyfiken, men  fortsatte tyvärr  att idogt svajpa och det har jag i princip gjort några gånger om dagen sedan dess. Medan jag utstött diverse olika läten. Och varje gång jag svajpat en stund får jag meddelandet att det inte finns någon mer man att uppbringa för mig. Men nu vet jag att de fylls på ideligen så nästa dag är det ett gäng nya att svajpa bort.

Nu vet jag ju inte hur kvinnor presenterar sig själva och jag är säker på att även där kan det finnas  personer med vad man kan rubricera som  bristande självdistans. En sak vet jag,, att betrakta de Tindermedelålders män som dimper ner i telefonen gör mig mer förbryllad än förtjust. Är det så här det ser ut där ute? Jag kan inte tro det! Jag ska ge lite exempel på hur medelålders män som letar efter kärlek och sällskap presenterar sig för det täcka könet.

Min första tanke skulle vara dickpics. Som väl är har jag förskonats, förutom ett par bilder då mannen ifråga tagit foto rakt ner på sin sittande kropps nederdel. Då kan man få se ett par – alltid svarta – bulkiga kalsonger. Inte ens några snygga kalsonger. Och bulkigheten är dessutom en aning diffus. Plus ett par håriga lår.  Nå, den kategorin bilder är ” vad man väntar sig” när en kvinna hoar på ett sådant här vis som jag gör nu.

Avklarat!

Så här ser det emellertid ut:

Män som står framför EN STOR BIL eller EN STOR BÅT eller EN  STOR MOTORCYKEL. Med detta ska man tro ” det är HANS ägodel!” förmodligen. Slutsatsen ska bli HONOM vill jag träffa!!!!  Vem som helst begriper förstås att han kan ha placerat sig framför ett dylikt ting bara, om man nu är sugen på den stora båten, bilen eller motorcykeln. Underligt dock, att locka med något annat än sig själv?

Män har på sig SOLGLASÖGON! På ALLA sina bilder! AHA, tänker kvinnan. VILKEN MAN I TUFFA SOLGLASÖGON! Honom vill jag ha! Man ser inte hans ÖGON! Mmm, så lockande, vilken fräsching!

Män står på GYMMET . OJ! En MAN på GYMMET, tänker kvinnan. Och han visar upp sina MUCKLER! Särskilt om de har en grönaktig tatuering på sig! Herrejestanes, tänker kvinnan, jag svimmar av nyfikenhet!  Mucklerna kan vara lite si och så men vad spelar det för roll, så länge det är MUCKLER!  Magarna kan hänga rätt bra men sånt tänker ju inte MÄN på – de är ju härligt befriade från ytlighet!

Ett steg till: Män står hemma med NAKEN ÖVERKROPP och ser ut som om de är förlorade i självåtrå! HELST tas dessa bilder i BADRUMMET, med kakelväggen bakom och kanske en liten bit av herrns toalett i ena hörnet. Det kan var RIKTIGT STORA MUCKLER som skulle skrämma slag på vem som helst.

Män GAPAR över en STOR BIT PIZZA!!!!! Wow. tänker vi kvinnor. Vilken oemotståndlig karl! Vilket GAP! Sådana snygga plomber! Och var härlig pizzabiten ser ut på väg in i hans magnifika gap! En SÅDAN man har jag alltid drömt om!   ( detta är en väldigt vanlig bild)

Män sitter och SKREVAR med en FLASKA ÖL mellan benen! Åh, nu står man som kvinna nästan inte ut längre! Mobilen börjar fullkomligt darra av dåndimpen som närmar sig!

Lite ”finare” män sitter vid ett CAFÉBORD , UTOMLANDS vid en PIAZZA och har ett glas vin framför sig.  Men VEMS är det det ANDRA GLASET närmast KAMERAN som han ler så förälskat åt??

Män står med höfterna framåtlutade vid en FONTÄN så att FONTÄNSPRUTET verkar komma ur HANS EGEN KROPP-  närmare bestämt självaste snorren! ÅH tänker vi kvinnor då. Det DÄR är vi ju inte ett dugg trötta på! Det tycker vi är precis lika charmigt och UNIKT varje gång! DETTA är en MAN!

Män ligger i en pool med armarna på poolkanten. DET ÄR HANS POOL! Dessa män har ofta en rynka mellan ögonbrynen. OM de inte har SOLGLASÖGON!

Män GRILLAR MAT! En man som kan grilla flera korvar på en gång, tänker vi kvinnor. TILL OCH MED NÅGRA GRÖNSAKER!!!!! Så öppensinnad han måste vara!

Män gör GRIMASER! Åh, en man som kan titta i kors och blåsa upp kinderna!!!! Precis en sådan man som en kvinna letat i ÅRATAL efter och till slut i förtvivlan vänt sig till Tinder! DÄR ÄR HAN!

Nu kommer det bästa:

MÄN tar kort på sig själva nerifrån! Alltså exakt från deras egen mittpunkt, det vill säga sNORREN. AHA, tänker vi kvinnor. Så skulle han se ut, ack så lockande, om jag befann mig i ansiktshöjd med hans organ! Jag undrar vad jag skulle göra där? Det finns nog ingenstans i hela världen jag hellre skulle vilja befinna mig?  Dessa män har alltid en BARSK uppsyn. De vill se FARLIGA ut! De blickar ner på en med en BRUTAL TOUCH i grimasen kryddat med läppkrökt nedlåtenhet. Jaaa jippiiiii, tänker vi kvinnor då! Här är den medelålders mannen jag letat efter överallt och gång på gång misslyckats med att finna! This is it!

Jag har försökt att fantisera ihop kvinnliga presentationer och hitta troliga motsatser. Men jag hittar inte så många. Nå, jag har i alla fall efter alltmer uttråkat svajpande lämnat arena, men jag kan inte låta bli att undra ifall någon av de män med ovanstående slags presentationer faktiskt får SVAR?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Christina Herrström

Författare och dramatiker Ebba & Didrik Glappet Tusen gånger starkare Tionde våningen Leontines längtan Den hungriga prinsessan Denzel Öderläggaren Mirrimo Sirrimo En underbar utsikt Mitt namn är Erling Midsommarkvartetten Marsvinsnätter Gäst i Djupa Salar Suxxess Skimrande vingar
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

4 svar på Åh alla dessa oemotståndliga lockrop!

  1. Lelle skriver:

    Så fantastiskt bra skrivet med en bra reflektioner och analys!

  2. Catarina skriver:

    Håller med föregående.

  3. Caroline skriver:

    So true! I have some similar life experiences as you (can read Swedish but not write so well, and enjoyed your wonderful book Denzel). I am rather alone than on Tinder. Have not found anyone on Tinder yet who was interested in me only in my body hahaha.

  4. jenny skriver:

    Gud så vidrigt 🙂 Du måste läsa Anna Fredrikssons roman ”Avskedsfesten” om du inte redan gjort det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.