Fördjupning Sex frågor om sex ( Magasin M ute nu) fråga ETT! ;)

I senaste numret ( 13 ) av M Magasin skrev jag om sex vanliga frågor om sex. Den första frågan ser ni ovan.  Jag reflekterade över den utifrån formuleringen ” VÅGAR” och hoppas att jag med mitt svar stärker läsarna till att tänka annorlunda kring ett sådant möte.

MEN frågan i sig avslöjar egentligen allt om de väl inarbetade normerna kring kvinnlighet och sexualitet.

Tror någon att man skulle kunna applicera frågan på män 50 plus? ” Vågar jag ha sex med en yngre kvinna?”

Hur känns tanken? Man blir nästan full i skratt när man inser det svindlande stupet. Som alltså fortfarande i hög grad existerar och präglar- på djupet – idén om vilka vi är och vad vi får göra. Alltså, vårt mest privata. Sex är väl, eller hur, trots att det talas om sex överallt, det mest privata? I den sexuella sfären finns vår livskraft förankrad. Och där finns den på många sätt, för alla, ömtåliga idén om vem jag, just jag, är. Vad jag, just jag, kan vara i ett passionerat ömt öppet lidelsefullt erotiskt möte. Och vad just jag inte- egentligen – får göra.

”Vågar jag ha sex med en yngre man?”

En sida av saken beskriver jag i M magasin och det får ni läsa där. Men här tänkte jag vända och vrida på själva frågan på andra sätt.

Skulle en man fråga sig det? ” Vågar jag ha sex med en yngre kvinna? ”Aldrig. Möjligen om kvinnan var i hans barns ålder. Möjligen.

Men en kvinna som älskar med en man i sina barns ålder…. vad tänker man om det? Äckligt?

Men om han bara är lite yngre då? Tio år yngre? Femton? Tjugo år yngre? Funkar det? Hur många år yngre ska han vara för att man ska tveka ifall det är riktigt … snyggt?

Jag tycker personligen att det är hisnande att frågan existerar i kvinnors medvetande. Hisnande sorgligt. Vi talar om kvinnor som är födda på 60 talet nu! Kvinnor som var tonåringar och unga på 70 -80 talet. Hur kan det vara en relevant fråga, en brännande fråga? Faktum är att vi ofta får frågan. Jag och andra. Som om det vore något nästan förbjudet.

Vad säger det?

Varför är just sexpartnerns ÅLDER viktig? Varför är det status eller snuskigt att ha en yngre man i sängen som kvinna?

Jo det UNGA indikerar NJUTNING.  och YTA.  Det UNGA är SKÖNHET och VITALITET.

Slutsats: en medelålders kvinna som har sex med en yngre man är  UTE EFTER EROTISK NJUTNING!  Hon är ute efter att NJUTA AV UNG SKÖNHET!

Va? En KVinNA som är ute efter det???? Så motbjudande!!! Där ser man, där ser man!

Det är ju alldeles UPPENBART att det handlar om kroppsligt nöje. Det handlar INTE om en seriös relation, det handlar INTE om de plikter som kärlek i vanlig mening drar med sig ( alltså ingen baksida! ) och det handlar INTE om framtidsbyggande. Det handlar om STUNDEN!

Fy!  En kvinna som tar sig ett NU och i detta NU dessutom ägnar sig åt EROTIK där HON njuter av en HANES ungdom?! Kanske av hans sprängande POTENS?

Det går ju inte för sig. Det är skämmigt. Man kan kalla henne MILF, skrockande.

Fortsättningsvis…  men varför kan det inte handla om ett seriöst förhållande? Med det menar jag INTE att det bör göra det för att rättfärdiga fenomenet erotik, men VARFÖR skulle det inte kunna handla om ett själarnas möte också?

Av samma skäl: hon är äldre!

Man blir ju trött alltså. Herregud, säger jag bara. Eller snarare GuDS MODER. Vad trött man blir.

I dessa tider då man kan köpa dildos på apoteket. Jag har rätt i det jag tidigare sagt, inser jag. Det enda tabu som finns kvar vad det gäller SEX är ; KVINNAN. Trots att kvinnan och kvinnokönet är CENTRUM för sex.  Oh la la. Vilket skit.

Vidare:

Det är rent objektivt konstigare att en äldre man har sex med en yngre kvinna. Hur är det nu det där med kroppar som åldras och sexuell kraft??? Låt oss tänka djupt!

Vilket kön av de två kända könen blir mer och mer sexuellt med tiden? Vilken är det nu då, mannen eller kvinnan, som obehindrat kan fortsätta ha sex tills hen trillar av pinn och tills dess kan fortsätta få orgasmer av alla de slag, hm… vilken är det nu som, som extra sensuell bonus, har ett eget litet organ för endast erotisk njutning, hur sjutton var det nu igen?  Tänka tänka..!

Kan det vara så att i vår patriarkala kultur och tolkning av livet MÅSTE DET SÄGAS att kvinnorna torkar ihop och blir nuckor  FÖR ATT mannen med sin traditionella stolthet över sin snopp inte står ut med att förlora potensen? För män förlorar faktiskt kraft i sitt hyllade organ. Säga vad man vill om det. Man behöver inte värdera det. Det är ett faktum för majoriteten män. Vad återstår: projicering!  Det är KVINNORNA som blir NUCKOR!

Enligt senaste rön ( forskning vid Gbg universitet  som bedrivits reda 1971 under ledning av Ingemar Skoog) beror dagens 70åriga kvinnors nuckliv på att deras män är impotenta. Det är alltså en följd av sviktande sexuell förmåga hos mannen. Inte kvinnan. Vi behöver fortfarande inte värdera. Det är inte jag som försöker håna mannen! Ack nej, det är ju för jäkla trist alltså och inget kul för någon. MEN man kan väl vara saklig och med sin saklighet betrakta idéer och tolkningar och fördomar? Alltså, inte minst idéerna som sitter så hårt om kvinnor och kvinnors sexualitet.

I decennier ( minst  eftersom jag minns det från mitten av 70 talet då jag var femton ) har man vetat att kvinnors sexuella kraft stegras med tiden. En kvinna har sin sexuella peak när mannen börjar dala. Alltså är kombinationen yngre man och medelålders kvinna den ultimata kombinationen om man ska se det rent sexuellt.  So what´s the fuzz?

Detta roar mig mycket. Förmodligen för att det är så lätt att genomskåda dubbelmoralen och tänka klara tankar kring den. Saklighet. Lika roligt är detta som den stenhårda föreställningen om ” balls” och ” Stake” som jag redan har skrivit om i en tidigare blogg. Ack, alla dessa föreställningar som vi har lärt oss från början och som skapar vår tolkning av oss själva och världen!  Och som ofta ofta går ut över kvinnan.  Är inte det väldigt gammalt? Gammalt skräp? Oanvändbart för både kvinnor och män och pojkar och flickor.

VIDARE:

Så varför skulle det inte kunna vara ett traditionellt sätt MER SERIÖST förhållande mellan en äldre kvinna och en yngre man?

Finns det något skäl till att det inte skulle kunna handla om framtidsbyggande, seriöst och djupt förhållande? Nä!  Självklart inte. Alla bra möten, också de sexuella, handlar om själarnas möte.  Men automatiskt dras slutsatsen att äldre kvinna/ yngre man INTE kan handla om ” sann kärlek ” – som på många sätt fortfarande måste rättfärdiga kvinnors erotiska liv.

Däremot en gubbe och en ung vacker kvinna- DET kan nog vara  ”sann kärlek”. Hm.

En man som gifter sig och får nya barn med en kvinna i sina barns  ålder… vad tänker man om det? Kanske lite suspekt, men man förstår det. Han är förmodligen rik, dock.  Det är inget pinsamt för honom, att han ligger med en kvinna i sina barns ålder,  fast det är uppenbart att hon inte hade valt honom ifall han var byggjobbare. Det är inte pinsamt för henne heller.  Där finns inga pinsamma förtecken! Snarare tvärtom. Båda har uppenbarligen gjort ett kap.

Att en kvinna skulle gifta sig med en trettio år yngre man verkar närmast osannolikt. ”Har han ett moderskomplex? Eller är hon rik? Självklart är han otrogen hela tiden- och bara njuter av hennes pengar!”  Alltså; hon är korkad och blind och han är listig, men också skurkaktig fast hon får ju skylla sig själv!

VIDARE:

jag är själv  fast i idén att den ” äldre kvinnan ” är mellan 45 och 60.

Vad är det för fördom från min sida?

Den äldre kvinnan kan ju vara 98 lika gärna. Eller 73! Varför fastnar JAG i idén om att den ” äldre kvinnan” inte är äldre än kanske 62? Fråntar JAG den gamla kvinnan hennes sexualitet?  På sätt och vis gör jag tydligen det! Automatiskt. Jag tänker inte att den som frågar ” vågar jag ha sex med en yngre man?”  är 75 och han är 55!

Varför inte det? Och om han är 55 och hon är 75, vad tänker man då om honom? Är det lättare att acceptera att en ” gubbe ” på 55 är med en tjugo år äldre kvinna? Eller varför inte trettio år?

Tycker man kanske att de ändå är förlorade, båda två, i sin ålderdom att det inte spelar någon roll om de gnider sina gamla kroppar mot varandra? Eller tänker man… MEN har de PASSIONERAT sex??? Jamar och skriker av njutning??? Ropar MER MER! Nä, man tänker att de gnisslar och fnissas generat och ofullkomligt.

Jaja. Slutsatsen som är ganska REMARKABEL och som om något sticker i ögonen är att frågan ” Vågar jag ha sex med en yngre man? ” avslöjar att kvinnor och kvinnors sexualitet fortfarande är tabu.

( Men Macron finns! )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Christina Herrström

Författare och dramatiker
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *