FYRA MINUTER MED MIG i TANKAR FÖR DAGEN

Igår läste jag in två texter till TANKAR FÖR DAGEN, det i princip klassiska radioprogrammet på p 1. Det är ett program som vecklar upp lite tid och gör sig en gömma i  bruset, en liten tillflyktsort för reflektion. Varje dag! År ut och år in. Tänk så många röster och funderingar som har hörts i den vrån genom åren.

Jag känner mig hedrad att få vara en av dem och igår gjorde jag min jungfrufärd  med producenten Mette Göthberg bakom ryggen. Det gick bra att läsa ända tills magen började kurra. Det lät som ett reaplan var på inflygning.  Mette fick springa ut och jaga frukt för att stilla min hunger och lugna den fysiska aspekten av min varelse. Typiskt att det jordiska skulle komma och göra sig påmint! Men vad är man utan mat?  Efter påfyllning kunde jag ta mig igenom de sista fem raderna utan hungervrål.  Men just så är det ju för oss. Ingen kan tänka djupa tankar utan mat i kroppen.

Tänk på alla kloka karlar man hört talas om genom historien. Vem satte mat på deras bord? En tänkvärd tanke.

Som ni som följt mig vet, har jag själv inte mat på bordet allt som oftast, efter det tiofaldiga brottet. Men nu börjar jag ta mig tillbaka, steg för steg.  Romanen i höstas var det första steget tillbaka in i min identitet. Denzel. Den fick strålande recensioner även om mycket få sedan köpte den… ( den går att köpa direkt från mig om man vill )  och förra veckan fick jag veta att jag får Stockholms stads kulturstipendium. Motiveringen gjorde mig stark. Jag finns visst! Jag kan! Och nu  Tankar för Dagen. Jag kämpar på. Varje litet myrsteg är en seger. Här ska det inte gås under. Ödeläggaren tyckte jag skulle eat mud och kapade mina tankar. Nu är han själv ett gruskorn. För mig.

Jag är oändlig tacksam att ha blivit friare i sinnet och tanken. Något har läkt inom mig. Det onda som drabbade mig har inte segrat. Faktiskt! Min tanke är fri igen. Jag har till och med rum i hjärnan att skriva Tankar för Dagen.

Om ni vill kan ni lyssna på söndag. Det sänds lite tidigt. Tio i sju. Men sedan finns det på nätet, på SR. Det andra programmet kommer den 19 juni.

Hoppas ni lyssnar. 🙂

 

 

 

Om Christina Herrström

Författare och dramatiker Ebba & Didrik Glappet Tusen gånger starkare Tionde våningen Leontines längtan Den hungriga prinsessan Denzel Öderläggaren Mirrimo Sirrimo En underbar utsikt Mitt namn är Erling Midsommarkvartetten Marsvinsnätter Gäst i Djupa Salar Suxxess Skimrande vingar
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på FYRA MINUTER MED MIG i TANKAR FÖR DAGEN

  1. Lena skriver:

    Hej Christina! Jag hörde ditt program på kvällen den 4 juni och blev berörd. Sökt det för att lyssna igen, men hittar inte. Har du någon länk att dela ut? /Lena

  2. Hej Lena! Tack, vad glad jag blir! Programmet bör ligga ute på sr.se på Tankar för dagen.
    Ett nytt tankar för dagen med mig kommer på söndag den 24 september! Lyssna gärna! TACK IgEN!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.