Laleh, Europe, Zara Larsson, Harpo, Emilia och ….BURNIN´!

Missa inte den nya säsongen av HITLÅTENS HISTORIA på SVT!
Det sänds på onsdagar men allt finns på SVT play. Det är alltid kul att höra historien bakom succéer och i det här fallet stora svenska hitar. Första avsnittet den här säsongen berättade om tillblivelsen av Lalehs SOME DIE YOUNG, fortsatte med THE FINAL COUNTDOWN med Europe, och förra veckan Zara Larssons LUSH LIFE. På onsdag handlar programmet om MOVIESTAR med Harpo. Det är faktiskt jätteroligt att höra om bakgrunderna till hur det blev som det blev!
Säsongen avslutas den sista onsdagen i september mer HUR det kom sig att 90talets mest sålda svenska singel BURNIN´kom till!
Och det kan jag berätta!
Lite spännande är det för mig med – undra vad de andra som intervjuades i frågan sa?????
Utan mig hade det dock inte blitt nått!

Idag mötte jag en kompis som berättade att frågan om vem som skrivit GLAPPET kommit upp i VEM VET MEST med Richard Ohlson – som för övrigt har intervjuat mig. VAD ANSÅGS VARA SVARET? Jo, att regissören hade skrivit Glappet. Peter Schildt alltså. Vad skrev han? Ett kommatecken kanske? Min käre före detta make och underbara samarbetspartner var den enda i världen som hade kunnat regissera mina historier så bra – men det var jag som kom på berättelserna och det var jag som skrev dem!

Ska man tänka… hm… ja, regissörer är alltid de som får äran av tradition, eller ska man tänka… hm, kan detta ha att göra med genus? Förutom att det är ett förbannat slarv av redaktionen bakom VEM VET MEST…

Jag vet att mitt under intervjun HITLÅTENS HISTORIA, hemma på mitt eget golv, fick jag mig en tankeställare… som går på samma tema. Hm! ”Vad berodde detta på?”
Och jag som tänker ganska mycket. Det var en viktig sak som jag hade missat. Som faktiskt ingen hade tänkt på.
Bara redaktören för HITLÅTENS HISTORIA, Agneta Karlsson.
Nåja, det ska bli intressant inte minst för mig själv att se programmet den 27 september!

Missa inte serien, det är kul!

Om Christina Herrström

Författare och dramatiker Ebba & Didrik Glappet Tusen gånger starkare Tionde våningen Leontines längtan Den hungriga prinsessan Denzel Öderläggaren Mirrimo Sirrimo En underbar utsikt Mitt namn är Erling Midsommarkvartetten Marsvinsnätter Gäst i Djupa Salar Suxxess Skimrande vingar
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Laleh, Europe, Zara Larsson, Harpo, Emilia och ….BURNIN´!

  1. Torgny skriver:

    ”Hvem skrev Psycho? Alfred Hitchcock!” Ofte er det dessverre regissøren – ikke forfatteren – man husker navnet på. Heldigvis er det en del av oss som vet hvem som faktisk skrev ”Glappet”. Og ”Ebba och Didrik” for den saks skyld. (Men regissør Schildt må vel likevel få litt av æren for at filmatiseringen av disse seriene ble så fantastisk!)

    Skal følge med på Hitlåtens historia (Burnin’ spesial) neste uke. Takk for tips.

  2. Tack Torgny, ja precis så är det. Till och med i VEM VET MEST i SVT kom frågan ” Vem har skrivit Glappet?” och svaret var enligt dem peter Schildt, som regisserade och inte skrev ett ord av manuset! och sant är också att ingen annan hade kunnat göra mina manus så bra som han, eftersom han förstod balansen mellan humor vemod kärlek och tragedi och är en mycket skicklig regissör! Ja, nu är det alltså på onsdag den 27 som Hitlåtens historia sänds. Är själv en aning nervös för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.