EBBASLEBBA

Otroligt vilket liv det har blivit kring reportern som råkat glömma ett anteckningsblock i riksdagens matsal där hon skrivit ” Ebbaslebba”.

Hon menade att det inte var en negativ kommentar om Busch, utan att hon helt enkelt tänkte på TV – serien Ebba & Didrik.

Som författare till Ebba & Didrik roar detta ståhej mig, men det är samtidigt otroligt att man lagt så mycket energi på denna bagatell att det till och med diskuteras i Studio Ett P1 SR, förutom skriverier i tidningarna.

Jag kan i princip minnas när jag skrev just Ebba Slebba, det var när jag satt vid ett mycket litet skrivmaskinsbord på hjul i en liten lägenhet på Kungsholmen. Jag var ungefär 25 år. Tänk om jag hade anat att det skulle kunna bli något som helst rabalder om dessa ord, mer än 30 år senare. Där ser man konstens POWER!

Alla tycks ha en relation till Ebba & Didrik och det är ganska svindlande.

Den som vill kan fortfarande se TV- serien på SVT play.

Efter att jag skrivit TV- serien skrev jag böckerna, som är mer direkt riktade till åldrarna 9 – 11 år. TV- serien är inte alls riktad till någon ”målgrupp”, men i bokform krävdes det. TV – serien vänder sig till alla åldrar och det är underbart att den faktiskt har fungerat just så. Det som sker mellan Barnen i serien kunde lika väl ske i medelåldern eller senare. Det handlar om lögn, trohet, kärlek, rätten att få vara sig själv, drömmen, hoppet, sveket… sådant vi alla möter i en eller annan form i livet och som vi måste förstå hur vi ska förhålla oss till.

Ebba Slebba… jag skrattar!

Om Christina Herrström

Författare och dramatiker
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.