Gott Nytt År och Tack

Kort och gott vill jag bara önska alla mina läsare – rättare sagt de som är godhjärtade, inte de andra!  – ett bra 2015. Själv tror jag att det kan bli ett fågel Fenixliknande år. Eller i alla fall att själva ägget lagts i elden från ur vilken Fenixfågeln ska resa sig! Det är alltid möjligt.

Jag önskar alla godhjärtade människor stimulerande och inspirerande tankar under året som kommer, inspiration och mod, lust och kreativitet – och glädje och hälsa. Inspiration och riktning och beslutsamhet är nödvändigt för att något ska hända! Och hälsa så klart. God sömn.

Själv är jag så pass inspirerad idag att jag har blandat ihop en deg som jag ska göra linfrökex av, något jag aldrig gjort förut. Och så ska jag göra PASSIONSFRUKTCHOKLADTRYFFLAR vilket jag tycker är en utmärkt sammanfattning för allt möjligt underbart i livet och en juste sak att avsluta det svåra 2014 med. HA! Kolla här! PASSIONSFRUKTCHOKLADTRYFFEL på dig!
Mitt kommande år kan jag på förhand säga kommer att bjuda på för mig hittills ovanliga studier  i mänskligt beteende och även i samhällsstrukturer. Jag är helt på det klara med nu – att människan under något så när drägliga förhållanden – något som förstås omdefinieras då olika olika förluster drabbar oss – men som de flesta av oss trots allt lever i, alltid har förmågan att finna nya vägar till kraft, handling och inspiration. I klarspråk betyder det förstås att  jag själv, just jag,  tror att just jag klarar det och det lättar just mitt sinne och just därför påstår jag det. Men jag tror att de flesta andra också kan hitta vägar som läker oss från de utmaningar livet bjuder. Det är trots allt just det som är livet. Men jag tror inte man klarar det mesta själv. Och även om det förut varit emot mina principer att offentligt dela min litania, så inser jag, med hjälp av dessa verktyg som bland annat är blog och FB att det är viktigt att inte alltid försöka vara stark på egen hand. Att det finns en urgammal mening i att dela med de andra, kring lägerelden. Att människor sluter upp för varandra, lär av varandra, får kraft även i den delade smärtan. Och ser livet.

Jag inser också att jag förmodligen – vilket också är emot mina principer  – hade gått under om jag inte hade vågat brista och dela min fasa.  Ingen är stark ensam. Tystnaden karvar kraft ur oss, tystnaden förstenar oss även om vi ser ut att klara oss, tystnaden kan inte ge plats till det som väcker värme i livet igen, och tillförsikt. Jag vill tacka för den innerliga värme jag har mött sedan jag började uttrycka att något har drabbat mig, förvirrat mig och varit skoningslöst mot mig. Kärleken är störst. I alla fall för människor som lever under något så när drägliga förhållanden.

Jag tror INTE att ensamma barn som flyr från Syrien har samma möjlighet att läka. Jag satt länge och tittade på den stackars flickan på DNs förstasida den 30 december. En ensam liten flicka på några år som gått över gränsen, en alldeles ensam flicka i världen. Så ser världen ut. Vad ska det bli av henne? Vem ska missbruka och utnyttja henne? De står redo.
Det finns många hårda hjärtlösa gräsliga förfärliga människor – människor som drivs av något som är så främmande destruktivt för många av oss, men som också tar sig fram genom tiden och halkar över till det nya året. Vi får inte blunda för dem och vad de gör mot andra.

Låt oss innerligen och uppriktigt hoppas att mänsklighetens medvetande förfinas, att hjärtan och själar och intellekt öppnar sig för kraften i livskärlek och respekt. Att vår samlade livsvilja, kreativitet, andlighet, förnuft, intelligens och handlingskraft tar ett SKUTT – ett KRAFTHOPP – framåt till större medvetenhet. Men allt är en fråga om subjektiv tolkning så alla dessa vackra ord kan även någon av helt motsatt uppfattning än jag använda och mena något jag inte alls menar. Så ord är svåra. Särskilt när man vill säga något vackert och djupt menat om tiden och framtiden.

Gott Nytt År helt enkelt – alla godhjärtade (Undrar om de icke godhjärtade känner igen sig som icke godhjärtade?  Förmodligen inte, vilket gör att alla tror att de är godhjärtade och tjänar ett gott syfte och därmed är ” till alla godhjärtade” en meningslös fras i själva verket ) och igen: Tack för meddelanden och respons från er, det är alltid lika roligt att få och det är mycket uppskattat ska ni veta! Gott Nytt År! Vi hörs! Nu: PASSIONSFRUKTCHOKLADTRYFFEL!  C

Om Christina Herrström

Författare och dramatiker Ebba & Didrik Glappet Tusen gånger starkare Tionde våningen Leontines längtan Den hungriga prinsessan Denzel Öderläggaren Mirrimo Sirrimo En underbar utsikt Mitt namn är Erling Midsommarkvartetten Marsvinsnätter Gäst i Djupa Salar Suxxess Skimrande vingar
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.