Jag hatar inte män, jag är inte bitter, alla män jag har älskat har gjort mig lycklig

Som vanligt när man kritiserar vissa manliga beteenden så finns det människor som tror att man hatar män, att man är bitter och att man har haft otur med det mesta.

Så är det inte, vill jag bara klargöra. Snarare tvärtom, och det är väl också därför som jag blir så förvånad över de här konstiga beteendena som jag inte är van vid, men som så många andra kvinnor är sorgligt vana vid eller helt enkelt överser med, vilket kanske ibland är det klokaste.

Men det kan inte jag.

Jag tycker däremot att det är en intressant fråga hur detta med enkelheten i att ta kort och skicka iväg påverkar oss – inte bara i det att det är så lätt att med sådana fotoskickningar överträda andras integritet utan i lika hög grad är det ju lätt att glömma bort sin egen och överträda även den. Det går  ju så oerhört lätt, man får en impuls och vips är ens foto på väg till någon annan, som sedan kan håna det , visa upp det för andra , förfasa sig och skicka det vidare.  Det tänker nog inte kalsongmännen och övriga på, just när det sker.

Det är inte bara det att det är ett bakvänt sätt att uppvakta, det är något som faktiskt också i långa loppet tär på alla inblandade. Hur ser vi oss själva och vad värderar vi hos varandra, utifrån vad orienterar vi oss när vi bestämmer oss för att ”falla ” eller inte för någon. Och som sagt, vad gör det med vår egen integritet.

Så är det aldrig bra för sinnlighet och erotik att gå flera steg i förväg. Det är inte bra att presentera förväntningar redan innan man ens vet om man …. vill…! Det är inte bra sedan heller. Hur många levande erotiska relationer har inte vissnat av underförstådda krav, ett bra sätt att  göra kol av glöd.

Men för egen del, eftersom det är jag som har skrivit de elaka dejtinginläggen, där somliga menar att jag uppenbarligen hatar män….så nej, det gör jag inte, men jag ogillar STARKT vissa beteenden och vissa ” självklara” strukturer.  Vid dessa situationer har jag märkt att jag retar många män. Det är inte min mening. Jag retar helt enkelt upp dem.  Jag försöker analysera varför och jag tror att det beror på att jag inte har reagerat enligt regler och vana.  Jag iakttar, lyssnar och granskar och är inte  ” artig ” på det vis jag delvis har fostrats, nämligen att överse med saker, och att skydda dem i den inbilskhet och egobubbla som DE har fostrats till. Det är klart att jag då framstår som störig och i viss mån förvirrande.  Det finns ju andra sorter som väl är, det finns alla sorter, det finns män som inte alls har agerat enligt de mönstren också – det går inte att dra alla över en kam och det gör jag inte.

Men egentligen har jag alltid varit störig för vissa män. Det är inget nytt.  Fast jag är lite mer häpen nu kanske över att det är så. Och lite mer trött upprörd, eftersom så lite verkar ha hänt för ganska många på ett bra gäng decennier.

Men jag kan lova alla män som läser att jag vet INGEN kvinna som har fallit för att någon pratar sex innan det ens har börjat skimra i luften.  Eller även om det HAR börjat skimra… det är helt enkelt det bästa sättet att ta död på lusten, nyfikenheten, leken. Alltså ingen bra grej. Det handlar om Timing.

För egen del, någon sa att jag verkar oförlöst vad det nu egentligen kan betyda… så har jag haft massor och BARA lyckliga passionerade kärleksförhållanden och jag har alltid känt mig älskad, har själv älskat och varit lycklig och gjort dem lyckliga och jag är vän med allihop utom en som jag sårade och jag har, som en väninna sa redan för tio år sedan, egentligen fått så mycket kärlek att det inte behövs mer nu. Det är sant. Så det är helt okey. Med detta vill jag bara säga ; nej hör ni, jag är ingen manshatare, jag är inte bitter:

jag kan tänka alldeles klart ändå!

Om Christina Herrström

Författare och dramatiker
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.