Köp böcker och filmer

Här kan du läsa lite om mina böcker.

Skönlitterärt:

DENZEL  Atlas förlag utgiven september 2016

DENZEL är en roman om Alvilde och Angel. Alvilde har gjort precis det man ska, som underbar kvinna; älskat för mycket. Angel har varit i kriget, det manligaste av allt. Hennes hjärta har krossats på kvinnlighetens altare, hans själ har sargats på manlighetens. Jag tänkte på deras ensamhet. Jag tänkte på ytan vi alla skyddar oss med. Och jag tänkte på att människor ibland av en tillfällighet råkar påbörja läkning av andras djupaste sår, utan att ha en aning om dem. Och jag tänkte på frågan om slump eller mirakel, och att drömmen om mirakel bär många över mörkret, även fast jag själv tror mest på slumpen. Och jag är trött på att medelålders kvinnor skildras  bittra, håglösa, humorbefriade, livströtta och gav Alvilde, som alla damerna i mina böcker, lust passion vilja och rätten att leta sig fram i sitt liv och de villkor hon har, utan att vara självdestruktiv! Romanen handlar lika mycket om mannen, som om kvinnan. För boken fick jag Stockholms stads kulturstipendium 2017 med motiveringen: ” Christina Herrströms sammansatta romanfigurer är fyllda av motsättningar och längtan. Med varm förståelse har hon borrat djupt i det manliga och kvinnliga samt insiktsfullt skildrat kärlek, maktstrukturer och behovet av andlighet”.

http://www.bokforlagetatlas.se/2016/11/02/hej-christina-herrstrom/

SKÖNLITTERÄRT

DenHungrigaPrinsessan-bokDen Hungriga Prinsessan (vuxen) av Christina Herrström

Det här handlar om Aurora. Flickan som föddes med så mycket glädje och liv i kroppen att det måste räcka till alla. Till den bittra och rasande pappan. Till de stökiga pojkarna i skolan. Till alla äldre män som kom att åtrå henne. Och så småningom till Tomas, mannen hon gifte sig och fick två barn med.
Men glädjen räckte inte. En dag är den slut. Försvunnen tillsammans med det barn hon tvingats välja bort eftersom det just nu inte passade i den väldesignade tillvaro där Aurora och Tomas gömmer sig tillsammans med sina lika välartade vänner. Men Aurora vill inte, nej hon KAN inte längre vara snäll, följsam och behaglig. Hon vill ha tillbaka sin glädje. Till omgivningens stigande förskräckelse ger hon sig ut på helt nya vägar, tillsammans med helt nya människor.

Nadja , den livsfarligt sensuella, Erica, som svikits av sin man och försörjer sig på att sälja telefonsex. Och Eduardo, som målar graffiti i tunnelbanan på nätterna och är den vackraste man Aurora har sett. Boken finns inte att köpa längre eftersom jag har återtagit rättigheterna.

Leontineslangtan-bokminiLeontines Längtan  (vuxen) av Christina Herrström

För inte länge sedan var Leontine lycklig. Älskad hustru och kärleksfull mamma. Men nu håller tillvaron på att rämna. Robert, hennes man, har slutat se henne och i Leontine vaknar skräcken. Hon får anledning att ifrågasätta allt hon tidigare tagit för givet. Varför blir hennes egen värld allt mindre, medan Robert tar allt större utrymme för att förverkliga sig själv? Den som hindrar Leontine att gå sönder är Noel, mannen hon inleder en alltmer intim maildialog med. Från honom får hon svar hon inte vill höra: Kärleken är slut. Gå därifrån. Men hur ska hon våga?

Boken finns inte att köpa längre eftersom jag har återtagit rättigheterna.

UNGDOMSBÖCKER 

TusengångerstarkareTusen gånger starkare (ungdom) av Christina Herrström  Augustnominerad 

Saga var fri. Fri från allt. Först älskade vi henne. Sedan älskade vi henne ännu mer. Hon förändrade allt. För oss alla. Varenda en. Hon blev ett hot. Och ett löfte.
Signe är 15 år och går i nian. I Klassrummet är hon nästan osynlig, det är killarna som dominerar.
Men en dag kommer en ny elev till skolan: Saga, en tjej med självförtroende och styrka. Hon är tusen gånger starkare än de andra och vågar ta plats på samma sätt som killarna.

Signe och de andra blir nyfikna, saker och ting förändras i klassen. Men vill vilket pris?

Filmen TUSEN GÅNGER STARKARE i regi av Peter Schildt och manus av mig hade premiär 2010 och har visats på filmfestivaler m. m över hela världen. Den har prisats bokstavligt och bildligt och vunnit ett oerhört starkt gehör. När den visades i Jordanien  sade man ” This powerful story could start a social revolution in the Middle East”. I Sverige har de flesta skolor sett filmen och boken läses om och om igen. Tio år efter bokens utgivning är den lika älskad. Den har sålt i 100.000 ex i Sverige.

glappet-miniGlappet (ungdom/vuxen) av Christina Herrström

Ella går i gymnasiet och hennes bästa kompis Josefin har börjat arbeta. De är nästan vuxna men också ibland väldigt barnsliga. De väntar otåligt på att livet ska börja på riktigt. Då ska de inte bli som sina föräldrar. De vill vara självständiga, vackra, målmedvetna och oberoende.

Men det finns ett glapp mellan flickornas föresatser och den verklighet de har omkring sig. Och när de båda 17-åringarna börjar umgås med ett par gifta advokater i 35-årsåldern blir glappet närmast en avgrund.

GLAPPET skrev jag först som TV – serie för SVT. Den regisserades av Peter Schildt och hade premiär på SVT 1997. På publikens begäran sändes den mycket snabbt i repris omklippt till två delar istället för sex.  Än idag får jag mail allt som oftast från människor som berättar hur mycket GLAPPET har betytt för dem. GLAPPET finns på SVTS Öppet Arkiv. TV serien finns med i Tusen Svenska Klassiker.

Glappet har kommit ut i nyutgåva 2020.

Den finns också på arabiska.

ebbadidrik-bok

Ebba & Didrik (ungdom) av Christina Herrström

Ebba är 9 år och planerar sitt liv tillsammans med Philip, men så dyker den spännande och lockande Mårten upp… Hon slits mellan sin kärlek till Philip och allt det Mårten kan locka med.
Didrik är 12 år och musiker i själen, men har svårt att blomstra tills han möter Yrla och genast förälskar sig. Yrla är 23 år och att han känner sig sedd av henne. De träffas i lönndom men vad har drivit Yrla till det lilla samhället vid havet? Böckerna har sålt i stora upplagor och tryckts i många olika upplagor och ingår i serien Moderna Klassiker.

Jag skrev  DIDRIK som sommarlovsteater till p3 först, och den regisserades av Peter Schildt. Året därpå skrev jag EBBA. De sänder 85 och 86.  Därefter skrev jag TV- serien EBBA & DIDRIK i nio delar som Peter också regisserade. Den hade premiär 1990 och har gått i repris många gånger.  EBBA & DIDRIK finns på SVT öppet arkiv. TV serien finns med i Tusen Svenska Klassiker.

Boken har kommit ut som nyutgåva 2020.

Köp

TIONDE VÅNINGEN

för unga vuxna. Handlar om Jorinde som bär ett emotionellt ansvar för sin övergivna pappa. Många unga vuxna och barn bär sina föräldrar utan att föräldrarna ens är medvetna om det.

I boken får vi också möta Emanuel, som Jorinde lär sig att älska och hennes bästa vän Agnes, som inte förstår Jorindes ensamhet.

Utgiven i mars 2018 Bonnier Carlsen

ÖDELÄGGAREN

en berättelse om möte med en psykopat. Albert Bonniers Förlag

9 svar på Köp böcker och filmer

 1. Evelyn Mejer skriver:

  Hej
  Jag letar efter filmen tusen gånger starkare, och den finns ingenstans att köpa. Har du något tips var man kan leta? Den gjorde ett väldigt stark intryck på mig, jag svårt att släppa den. Otroligt bra film

 2. Sofia Karlsson skriver:

  Hej!
  Jag letar med ljus och lykta efter filmen ”Tusen gånger starkare”! Vet du var jag kan köpa den?
  Med vänlig hälsning
  Sofia Karlsson

 3. Åse Stiller skriver:

  Hej var kan man köpa Ödeläggaren och hur kan jag komma i kontakt med författaren ang föredrag för Rotary?
  Med vänliga hälsningar
  Åse Stiller

 4. gun lauritzson skriver:

  Hej hej!
  Jag lyssnar just nu på P1 – men uppfattade inte vad boken heter ni diskuterar. Jag skulle gärna vilja köpa den.
  Mvh
  Gun Lauritzson

 5. Gun Lauritzon! Boken heter Ödeläggaren.

 6. Anna skriver:

  Hej Christina,
  Har nu sträckläst Ödeläggaren. Skrämmande läsning, tack för att du delgav din fasansfulla berättelse/upplevelse. Det ska vara någon som du som folk lyssnar på och läser som ger röst åt alla som drabbas av dessa grymma ödeläggare. Innerligt tack & ”may the force be with you” på resten av din livsvandring.❤️

 7. Kristina Tegnér -Christensen skriver:

  Boken Ödeläggaren var mycket bra. En riktig bladvändare. Varje kapitel behövdes och varje ord blev så betydelsefullt. Helt otroligt hur du orkade ta dig igenom allt detta.

  P.s Såg serien fantastiska serien GLAPPET för flera år sedan.

  Mvh Kristina Tegnér

 8. Väldigt innerligt tack.
  Jag skrev Ödeläggaren endast för att jag vet att så mycket av liknande saker sker i tystnad och jag vill ge alla offer för dessa slags övergrepp upprättelse.

 9. Tack så innerligt,
  jag är glad att jag hade rätt i min övertygelse att jag måste skriva boken. Det var mycket tungt att återigen hamna i den psykiska stress det innebar att gå tillbaka och in i det igen, men jag visste att det var min plikt. Jag som författare, med 23 dagböcker och sms och mail till hjälp, MÅSTE beskriva det ofattbara skeendet som väldigt väldigt många drabbas av, men som är omöjligt att förklara. Boken lyckas till en del, men det är helt enkelt omöjligt att beskriva alla skikt av psykiskt övergrepp och våld, alla skikt också i den sunda människan (bytet )som försöker orientera sig enligt vad hon/ han lärt sig. Allt detta är så okänt och förövarnas beteende så främmande, det tar tid innan man förstår vad som sker, under tiden har man nötts ner. Jag är glad att boken gör nytta, stärker andra offer men också deras närstående som kan få en större förståelse. Kanske den också kan tjäna som varning för andra, som är på väg in i liknande. Förutom att jag hoppas att alla de som dömer offren får en djupare förståelse, också för detta: Det kan hända vem som helst – men kanske inte när som helst i livet. Tack för goda tankar till mig Anna, jag tar dem till mig. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.