<3 SVT 1 lördag 19.oo SVENSKA TV- berättelser om EBBA & DIDRIK <3

Jaha, så blev man uppring för ANDRA gången av producenten för den utmärkta dokumentärserien om populära svenska tv- serier genom tiderna.

Han sa ” Ebba & Didrik har snurrat i våra huvuden sedan vi startade programserien men så valde vi ju GLAPPET! Vi tänkte att kanske vi inte kunde ha TVÅ kultserier av samma författare ( och regissör ) men nu kan vi inte komma undan längre: VI VILL GÖRA ETT PROGRAM om EBBA & DIDRIK OCKSÅ! ”

Tänk, att få höra det när man går och glor i asfalten på ett vindpinat förortstorg ännu en dag i förskingringen och undrar om pengarna ska räcka månaden ut – i konsekvenserna av det tiofaldiga brottet i vilket resten av mitt liv troligen ska framlevas.

”Du har ju skrivit TVÅ oerhört älskade serier som båda är KULTFÖRKLARADE!”

Ja, men tänk att få höra det! FATTAR NI? När känslan av  framgång, utrymme , erkännande och lustfyllt skapande är nästan fullständigt utplånad av psykopatens dåd och jag trampar runt i en svart gegga och försöker kravla mig upp någonstans bra.

Så GLAD jag blev. Stolt. Visst ja!  Jag har gjort det där ju!  Vad roligt att det ska uppmärksammas !

Men jag skrev upp fel dag i kalendern. Så när teamet kom från Umeå i februari  hade jag just kommit hem från veterinären där min hund låg med blottad pung för skalpellen och jag hade, hur löjligt det än kan verka, gråtit ymnigt på vägen hem eftersom jag var rädd att han skulle bli olycklig och förlora sin inre trygghet och identitet efter ingreppet.  Skälet till det drastiska beslutet var att han hackade han tänder, tjöt och darrade i hela kroppen så fort han fick syn på en tik även om hon inte löpte så han var i konstant stress. Men jag grät i alla fall hela vägen efter att ha lämnat honom hos veterinären och dessutom grät jag för att det var ett typiskt tillfälle att ringa min gamla mamma som skulle ha muntrat upp mig men hon hade gått bort två månader tidigare. Det fick mig att gråta ännu mer.  Jag fick tröst av Charlotta istället, det gick bra det med, men till råga på allt hade jag inte tvättat håret!  Och så sa de ” Nu kommer vi om 5 minuter!”

Precis innan de ringde på dörren fick jag ett dramatiskt sms från mannen jag träffade och det var verkligen ett synnerligen dumt sådant;  feltajmat, egocentriskt och okänsligt vilket var gravt distraherande. I nästa ögonblick  ramlade teamet in i min hall, två otroligt trevliga , glada och varma personer och  allt annat var glömt, intervjun var igång! Det var JÄTTEKUL tyckte jag.

Så nu kan ni få veta lite om Ebba & Didrik, vad det nu kan vara. Jag har fullkomligt glömt bort vad vi pratade om. Andra som blev intervjuade var regissören Peter Schildt, tillika min exmake, och Lisen Arnell och Johan Widerberg som spelade Ebba och Didrik. Undrar vad de ska säga?

Kanske att det var traumatiskt? Vem vet??!!!!

Vet inte om de intervjuade någon av vuxenskådespelarna, kanske, men programmet är ju bara en halvtimme långt.  Hur som helst, det sänds i morgon kväll, lördag 8 december SVT 1 klockan 19.00 och ska sedan finnas på SVT play ett tag.  Jag har faktiskt INGEN ANING om vad jag sa!  Men upprymda blev vi alla tre, det var faktiskt jätteskoj när de ramlade in i min tillvaro en dag för tidigt.

 

 

 

Om Christina Herrström

Författare och dramatiker
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

En kommentar till <3 SVT 1 lördag 19.oo SVENSKA TV- berättelser om EBBA & DIDRIK <3

  1. Jenny Jejlid skriver:

    Detta är du så oändligt värd. ”Glappet” och ”Ebba och Didrik” är storverk! Oavsett svårigheter i livet så kan du alltid luta dig tillbaka mot att du är upphovskvinna till dessa båda diamanter i Tv-historien. Var glad och stolt! Jag önskar dig ett underbart 2019!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.