Fördjupning Sex frågor om sex ( Magasin M ute nu) fråga ETT! ;)

I senaste numret ( 13 ) av M Magasin skrev jag om sex vanliga frågor om sex. Den första frågan ser ni ovan.  Jag reflekterade över den utifrån formuleringen ” VÅGAR” och hoppas att jag med mitt svar stärker läsarna till att tänka annorlunda kring ett sådant möte.

MEN frågan i sig avslöjar egentligen allt om de väl inarbetade normerna kring kvinnlighet och sexualitet.

Tror någon att man skulle kunna applicera frågan på män 50 plus? ” Vågar jag ha sex med en yngre kvinna?” Läs mer

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

för ett år sedan trodde jag att han skulle preja ner mig

Jag skulle skriva det jag har sagt att jag skulle, här i min blogg. Med anledning av att jag har skrivit en artikel i M Magasin om sex. Jag tänkte det vore intressant att skriva lite mer om det eftersom det är många som tänker mycket kring ämnet. I flera dagar har jag tänkt att skriva de där fördjupningarna.

Men jag tappar styrfart ibland, som idag. Så tänkte jag … kanske jag skriver om det istället. Att tappa styrfart. Läs mer

Publicerat i Blogg | 1 kommentar

Disneyfiskar komma i stim och sedan då? Hänga de läpp?

En gång svullnade mina läppar upp helt förfärligt. Det var en allergisk reaktion. Jag vaknade med ett annat ansikte än mitt vanliga. Min dotter och svärson skrattade så att de låg dubbelvikta åt min spänt utstående trut. De pekade finger och kippade efter andan. Rullade runt och höll sig för magen.
Det förstår jag. Läs mer

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Laleh, Europe, Zara Larsson, Harpo, Emilia och ….BURNIN´!

Missa inte den nya säsongen av HITLÅTENS HISTORIA på SVT!
Det sänds på onsdagar men allt finns på SVT play. Det är alltid kul att höra historien bakom succéer och i det här fallet stora svenska hitar. Första avsnittet den här säsongen berättade om tillblivelsen av Lalehs SOME DIE YOUNG, fortsatte med THE FINAL COUNTDOWN med Europe, och förra veckan Zara Larssons LUSH LIFE. På onsdag handlar programmet om MOVIESTAR med Harpo. Det är faktiskt jätteroligt att höra om bakgrunderna till hur det blev som det blev!
Säsongen avslutas den sista onsdagen i september mer HUR det kom sig att 90talets mest sålda svenska singel BURNIN´kom till!
Och det kan jag berätta!
Lite spännande är det för mig med – undra vad de andra som intervjuades i frågan sa?????
Utan mig hade det dock inte blitt nått!

Idag mötte jag en kompis som berättade att frågan om vem som skrivit GLAPPET kommit upp i VEM VET MEST med Richard Ohlson – som för övrigt har intervjuat mig. VAD ANSÅGS VARA SVARET? Jo, att regissören hade skrivit Glappet. Peter Schildt alltså. Vad skrev han? Ett kommatecken kanske? Min käre före detta make och underbara samarbetspartner var den enda i världen som hade kunnat regissera mina historier så bra – men det var jag som kom på berättelserna och det var jag som skrev dem!

Ska man tänka… hm… ja, regissörer är alltid de som får äran av tradition, eller ska man tänka… hm, kan detta ha att göra med genus? Förutom att det är ett förbannat slarv av redaktionen bakom VEM VET MEST…

Jag vet att mitt under intervjun HITLÅTENS HISTORIA, hemma på mitt eget golv, fick jag mig en tankeställare… som går på samma tema. Hm! ”Vad berodde detta på?”
Och jag som tänker ganska mycket. Det var en viktig sak som jag hade missat. Som faktiskt ingen hade tänkt på.
Bara redaktören för HITLÅTENS HISTORIA, Agneta Karlsson.
Nåja, det ska bli intressant inte minst för mig själv att se programmet den 27 september!

Missa inte serien, det är kul!

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Jag skriver om sex frågor om sex i M- magasin ute nuså handlar det om sex igen! Den här gången i M-magasin, den utmärkta tidskriften för kvinnor över femtio. Det låter lite tråkigt, det där med över femtio. Men hur det nu än är så lever vi och därför går åren. Och i vår kultur kategoriserar vi människor utifrån födelseår och helt plötsligt kan alltså frisläppta bejakande kvinnor känna, oj hoppsan, nu ingår jag visst i en annan kategori sexuella varelser. Den lite … suspekta. Håller sådana på med sex överhuvudtaget? Läs mer

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Ni som vill veta; min fina klänning kommer från ESPRIT

Minsann har jag fått flera frågor om min fina klänning! Läs mer

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Igår tappade jag bort gröten

Åh vad underbart att vakna till regndroppar!

Nu är det dags att bli effektiv och känna tillfredsställelsen i att verka och ta sig framåt – och belöna sig med tända ljus, goda dofter och krypa upp i soffan efter förrättat värv, förhoppningsvis dessutom VÄL förrättat!

Tänk, igår var jag så trött i huvudet efter en natts total o-sömn att jag tappade bort min havregrynsgröt. Läs mer

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Barnen, funkar detta för att ta emot STockholms stads kulturstipendium på Stadshuset?

För ett par veckor sedan var det äntligen dags att ta emot Stockholms stads kulturstipendium och få titta närmare på diplomet med motiveringen! För att inte tala om att titta närmare på Stockholms stadshus, denna byggnad som på så många vis symboliserar min stad och i förlängningen också min tillvaro, just mitt och mina nära och käras liv, om man tänker efter.

Hur värdefull och trygghetsladdad en sådan plats som Stockholms Stadshus är förstod jag under de timmar jag vistades i Prinsens galleri Läs mer

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Fortfarande himmel och hav

Kära vänner,

fortfarande går jag vid havet och ser det ibland bli ett med himlen. Ljuset det klara höga kyliga som alltid kommer i augusti renar sinnet. Klarnar skärper och vässar. Riktar.

En pil in i hösten. Läs mer

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar

Bloggtystnad

hej hopp!

De senaste månaderna har varit mycket intensiva och roliga och dessutom har jag inte öppnat datorn på evigheter för det är så SKÖNT att låta bli!

Men nu börjar det klia igen efter arbete och efter att skriva och rikta sig utanför den egna lilla varma världen som varit ovanligt varm de senaste veckorna!

Väldigt mycket kul har hänt och dagarna har varit intensiva och till på köpet har jag mycket långa och vackra naglar som jag inte kan skriva med.

Det är oerhört frustrerande när jag nu tänkte skriva lite att upptäcka detta fåfängans handikapp! Dessa tjusigheter måste AV ! De har gjort sitt!

Endera dagen börjar jag blogga igen – kanske- men först måste jag boka tid för att få av dessa klor. Visserligen bra vapen och mycket snyggt och elegant men ytterligare ett hinder för fri rörelse, liksom så många av de köpta attribut som ska markera vår kvinnlighet.  Som alltför höga klackar, alltför snäva eller korta kjolar, eller för långa, eller korsetter eller halsringar eller kinesiska fotkrymparskor!

Författarskap och långa hårda naglar går helt enkelt inte ihop!

Harebra!

 

 

 

 

Publicerat i Blogg | Lämna en kommentar